X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
11/10/2019 |  11:57 ⇒ 12:18 | Izvor: SRNA

Gondola - jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata na Јahorini

Generalni direktor Olimpijskog centra Јahorina Dejan Ljevanić rekao je Srni da je na planini tokom ljeta mnogo urađeno, a jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata je izgradnja gondole čije je otvaranje zakazano za 30. novembar.
Јahorina - izgradnja gondole - Foto: RTRS
Јahorina - izgradnja gondoleFoto: RTRS

Ljevnaić je istakao da će sutra u Beogradu biti zvanično otvorena jedna od najvećih promocija gondole - novog turističkog sadržaja na olimpijskoj planini.

- Želimo da svaki skijaš sazna šta je to novo i spremno na Јahorini za zimsku sezonu. Јedna kabina gondole već je izložena u Knez Mihailovoj ulici gdje svi Beograđani mogu da vide njen izgled, uđu u nju i vide šta ih to čeka na planini. Cilj nam je da do skijaša stigne poruka da je puno uloženo u infrastrukturu - naveo je Ljevnaić.

Prema njegovim riječima, prva kabinska gondola na Јahorini ima 36 kabina u koje se može smjestiti po 10 lica, dok je kapacitet godnole 2.700 skijaša na sat, što će pomoći bržem vertikalnom transportu tokom zimskog perioda ka vrhu planine.

On je naveo da su ispod gondole izgrađene tri nove staze od kojih će jedna biti osnježena, dodajući da su staze nove, blage, široke i uređene po FIS standardima.

- Gradimo i lift, pet kilometara rasvete, potpuno novi sistem naplate ski-karata. Time želimo da istaknemo kvalitet Јahorine i da do skijaša dođe informacija da planina i dalje ima najbolji odnos cena i kvaliteta u regionu, budući da smo 90 odsto jeftiniji od prve naše najbliže konkurencije ili destinacije - poručio je Ljevnaić.

Ljevnaić je naveo da je otvaranje gondole na Јahorini zakazano za 30. novembar, a otvoriće je srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik, nakon čeka će uslijediti koncert Saše Matića.

Promocija jahorinske gondole u Knez Mihailovoj počela je juče i trajaće do ponedjeljka, 14. oktobra, a u tom periodu zainteresovanima će biti podijeljene brošure, na poklon će dobiti bandane i jednodnevne vaučere za skijanje, dok će pomoću uređaja za virtuelnu realnost i aplikacije moći da osjete kako se skija na Јahorini.

Tokom promocije biće organizovana i nagradna igra, a najsrećniji će osvojiti sedam dana skijanja na Јahorini.

Nakon Beograda, promocija će biti održana u Novom Sadu na Trgu slobode od 17. do 21. oktobra.

Organizatori promocije su Olimpijski centar "Јahorina" i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.