latinica  ћирилица
11/10/2019 |  13:57 | Autor: SRNA

PDP: Kalinić bez argumenata blati Mladena Ivanića

Iz PDP-a je saopšteno da nekadašnji zvaničnici Republike Srpske, poput predsjednika Narodne skupštine Dragana Kalinića bez ijednog argumenta pokušavaju da blate bivšeg srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića, ali i svoje nekadašnje stranačke kolege iz SDS-a.
PDP -
PDP

- On /Kalinić/ zaboravlja da je za vrijeme Ivanićevog mandata Srpska bila poštovana i uvažavana i na Zapadu i na Istoku. U posjete je primio, iznoseći naše pozicije i stavove, najviše zvaničnike - od Angele Merkel do pape, a s druge strane bio je počasni gost, stojeći do predsjednika /Rusije Vladimira/Putina, vojne parade u Moskvi - navodi se u saopštenju.

Iz PDP-a navode da Kalinić "svjesno zaboravlja da je upravo Ivanić za svog mandata spasio i Srbiju i Srpsku od revizije presude BiH i na taj način onemogućio dalekosežne materijalne, teritorijalne i istorijske posljedice".

- Iako ograničenih nadležnosti, uspio je dovesti i investitore u Srpsku koji su završili projekte poput izgradnje Doma zdravlja u Kotor Varošu - navodi se u saopštenju.

U PDP-u kažu da mnoge druge činjenice stoje na strani rada i djelovanja Mladena Ivanića.