latinica  ћирилица
11/10/2019 |  14:56 | Autor: SRNA

Kovačević: Blokiranje izborne volje građana Srpske već sada košta milijardu KM

Primjetno je da samo SDS i SDA izvrću teze na način da neko blokira rad parlamenta BiH, a istina je jasna i vidljiva svakome ko želi da je vidi - Sarajevo političkim ucjenama blokira formiranje Savjeta ministara, naglasio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.
Radovan Kovačević -
Radovan Kovačević

Kovačević je podsjetio da je prvi posao svakog parlamenta u svijetu izbor izvršne vlasti, te da BiH treba to da uradi i da se odmah ide dalje.

- Novac koji je blokiran na nivou BiH, a o kojem govori /predsjednik SDS-a/ Mirko Šarović, je novac kojeg smo mi i te kako svjesni, kao što smo svjesni i da je to novac građana Republike Srpske koje Sarajevo blokira u jednom paketu blokiranja i osporavanja Republike Srpske, čija je tačka broj jedan blokiranje i negiranje izborne volje građana Republike Srpske koja nas u ovom trenutku već košta oko milijardu KM - istakao je Kovačević.

On je naglasio da je to cijena koju Republika Srpska plaća samo zbog toga što je dio BiH.

Kovačević je rekao da mora da primijeti da je Šarović izgovorio i jednu istinu, a to je da nema hemije između SNSD-a i SDA, što je tačno.

Portparol SNSD-a je naglasio da ova partija, za razliku od SDS-a, nema hemiju sa SDA i ne želi praviti s njima bilo kakave programske koalicije.

- Mi ne tražimo nikakav plijen, kako kaže Šarović, već tražimo samo ono što Republici Srpskoj pripada, a to je da, u skladu sa Ustavom BiH, izborni pobjednici iz Srpske budu dio Savjeta ministara kako bi i sa tog nivoa učinili sve da građani Republike Srpske žive bolje. I ništa više od toga - poručio je Kovačević.