latinica  ћирилица
11/10/2019 |  18:27 ⇒ 18:29 | Autor: SRNA

Ruski novinari oduševljeni potencijalima Višegrada

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević primio je danas novinare iz Rusije sa kojima je razgovarao o potencijalima ove lokalne zajednice i mogućoj saradnji.
Andrićgrad - Foto: RTRS
AndrićgradFoto: RTRS

- Vjerujem da će u narednoj turističkoj sezoni biti povećan broj turista koji dolaze iz Rusije. Novinari su pozitivno iznenađeni onim što Višegrad i Andrićgrad nude, tako da će našu opštinu prikazati u najboljem svijetlu - istakao je Đurević.

Ruski novinar Vjeroslav Čarski rekao je da je prvi put u Višegradu i da je oduševljen, jer je roman "Na Drini ćuprija" Ive Andrića njegovo omiljeno djelo.

- Cilj naše posjete je da upoznamo rusku javnost o turističkim potencijalima Republike Srpske i Višegrada - naglasio je Čarski.

Direktor višegradske Turističke organizacije Olivera Todorović rekla je da će ova posjeta doprinijeti još boljoj promociji Višegrada kao turističke destinacije.

- U narednoj godini imamo još više mogućnosti da dočekamo ruske turiste, jer smo ove godine izdali turističku brošuru na ruskom jeziku i obogatili sadržaje u opštini Višegrad - navela je Todorovićeva.

Ruski novinari borave u Republici Srpskoj u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Moskvi.