latinica  ћирилица
12/10/2019 |  09:28 ⇒ 11:20 | Autor: SRNA

Turska vojska pojačala bombardovanje

Turske snage pojačale su bombardovanje oko grada Ras al Ain na sjeveroistoku Sirije, četvrtog dana ofanzive protiv kurdske milicije, nakon što su se američke trupe u regionu našle na udaru artiljerije sa turskih položaja.
Turski napadi na Siriju - Foto: REUTERS
Turski napadi na SirijuFoto: REUTERS

Vidi se gust crn dim oko grada, jedan od dva pogranična koji je meta u ovoj ofanzivi, rekao je reporter Rojtersa.

IU gradu odjekuje intenzivna paljba, dok ga nadlijeću borbeni avioni.

Nešto mirnije je u Tel Abjadu, drugoj meti ofanzive, gradu 120 kilometara ka zapadu, gdje se samo povremeno čuje artiljerijska paljba, prenosi Rojters.

Pentagon je saopštio da niko od njihovih vojnika nije ranjen u turskoj vatri u blizini grada Kobanija, 60 kilometara zapadno od glavnog područja sukoba.

SAD su pojačale napore da ubijede Ankaru da prekine napad na kurdske snage, navodeći da Ankara nanosi veliku štetu državnim odnosima i da bi se mogla suočiti sa sankcijama.

Turska je pokrenula ofanzivu nakon što je američki predsjednik Donald Trmap razgovarao telefonom sa turskim liderom Tajipom Erdoganom i povukao američke trupe koje su se borile zajedno sa Kurdima.

Erdogan je sinoć odbacio međunarodne kritike zbog vojne operacije i rekao da Turska neće prekinuti invaziju bez obzira šta neko kaže.

Turski napadi na Siriju  (Foto:Ruters)