latinica  ћирилица
12/10/2019 |  12:09 ⇒ 19:51 | Autor: RTRS

Vlasenica: Višković na Sajmu privrede (FOTO)

U Vlasenici je danas otvoren Sajam privrede i poljoprivrede na kojem je svoje proizvode predstavilo više od 80 izlagača iz Vlasenice i regiona.

Sajam, koji peti put organizuje opština Vlasenica s ciljem razvoja proizvodnje i preduzetništva na tom području, svečano je otvorio načelnik opštine Miroslav Kraljević, koji je rekao da su sajamske aktivnosti, poput današnje, dio istorije opštine Vlasenica već više od jednog vijeka.

- Više od 100 godina ovdje se obilježava Miholjdan, kada se organizuje i vašar, ali u posljednjih pet godina opština Vlasenica organizuje Sajam u okviru tog vašara. To je prilika da, ne samo opština Vlasenica, nego cijela regija, Republika Srpska, Federacija BiH, Srbija i svi iz okruženja dođu u Vlasenicu i prezentuju svoje proizvode - rekao je Kraljević.

On je naveo da je Sajam najvažniji događaj tog tipa koji se tokom godine organizuje u Vlasenici.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da Sajam privrede i poljoprivrede u Vlasenici značajno doprinosi razvoju preduzetništva u regiji.

Vlasenica - Sajam poljoprivrede i privrede

Višković je rekao da na Sajmu proizvođači koji su izložili svoje proizvode mogu da prošire broj kupaca, razvijaju svoju proizvodnju i od toga imaju korist.

- U tome sigurno imaju moju podršku - rekao je Višković uoči otvaranja ove manifestacije.

On kaže da sajmu u Vlasenici ne prisustvuje u ulozi visokog republičkog zvaničnika, već samo kao stanovnik regije i ovog mjesta.

- Vidio sam da ima i štandova preduzetnika iz FBiH i iz okruženja - rekao je Višković.