latinica  ћирилица
12/10/2019 |  12:32 ⇒ 20:26 | Autor: SRNA

Modriča: Prijem za zlatnog odbojkaša Okolića

Načelnik opštine Modriča Mladen Krekić upriličio je danas prijem za reprezentativca Srbije u odbojci Aleksandra Okolića, rođenog Modričanina, a među prisutnima su bila i djeca iz Odbojkaškog kluba Modriča.

Okolić je zahvalio za veliku podršku, posebno načelniku Krekiću koji ga je, kako je istakao, sjajno dočekao i obećao da će se truditi da, dok bude igrao za Srbiju, u najboljem svjetlu predstavlja Modriču, Republiku Srpsku i Srbiju.

Osim zahvalnosti Modriči i Republici Srpskoj za podršku koju mu pružaju, Okolić je rekao da je danas tu i da motiviše mlade da se bave onim što su izabrali, da ne odustaju od svojih snova već da u njih vjeruju.

- Do prije nekoliko godina bio sam dijete koje je šetalo ovim ulicama i igralo basket, a danas stojim ovde sa najsjajnijom evropskom medaljom - rekao je Okolić.

V.d. pomoćnika ministra za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske Mario Đuran smatra da ne treba kriti zadovoljstvo i ponos koji Modričani i građana Srpske osjećaju zbog toga što je Okolić bio dio ekipe koja je postigla veliki uspjeh u Parizu.

On je dodao da građani Srpske smatraju svojom reprezentaciju Srbije, što je posebno značajno kada su tamo i ljudi sa ovih prostora.

- Mislim da je Aleksandar veliki ponos omladinskih škola širom Republike Srpske i određenih sportskih organizacija. Nadam se da ćemo i u narednom periodu kao Vlada Srpske raditi na toj podršci - rekao je Đuran.

On je na prijemu kojem su prisustvovali odbojkaši i odbojkašice omladinskih kategorija OK Modriča, koji je Vlada Srpske do sada pomagala, izrazio nadu da će to biti nastavljeno.

Krekić je istakao je da su svi presrećni, jer su imali mogućnost da, kako je rekao, dočekaju Acu i da nisu htjeli da to prođe nezapaženo, jer je njegov uspjeh od značaja i za Modriču i za Republiku Srpsku.

- Opet se ponavlja mala istorija, ne onako kako je bilo 1979. godine kada smo bili prvaci eks Јugoslavije, sada se ponavlja istorija da jedan dječak iz Modriče bude prvotimac u Srbiji i osvoji jednu takvu nagradu. Biti prvak je nešto veliko - rekao je Krekić.

Kapiten OK Modriča Branko Brestovac istakao je značaj Okolićevog uspjeha za ovaj klub i njegove članove, kao i da je to ogroman podstrek da nastave trenirati.

- Imao sam čast da sam trenirao sa Okolićem kada je prve odbojkaške dane proveo u Modriči - dodao je Brestovac.

Aleksandar Okolić član je odbojkaške reprezentacije Srbije koja je na proteklom Evropskom prvenstvu osvojila zlatnu medalju.