X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
12/10/2019 |  12:51 | Izvor: SRNA

Istraga o ubistvu sarajevskih policajaca krenula ispočetka?

Tužilaštvo Kantona Sarajevo pokrenulo je ispočetka istragu ubistva policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u naselju Alipašino polje, čije ubice ni skoro godinu dana od likvidacije nisu otkrivene.
Ubistvo policajaca u Sarajevu  (Foto:D. S./Klix.ba) -
Ubistvo policajaca u Sarajevu (Foto:D. S./Klix.ba)

Kako piše Avaz, pozivajući se na neimenovane izvore navodno bliske istrazi, policija ni nakon godinu dana nije pronašla vozilo kojim su se 26. oktobra 2018. godine na mjesto ubistva dovezle ubice, kao ni pušku iz koje su Šehović i Vujinović brutalno likvidirani.

Prema tim informacijama od izvora bliskih istrazi, ponovo je formiran tim koji ima zadatak da sve opet "pročešlja" i provjeri sve tragove.

U ovaj tim ponovo su uključeni dva kantonalna tužioca, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i SIPA BiH, a formiran je i istražni centar u zgradi Tužilaštva u kojem se prikupljaju svi podaci.

List navodi da to znači da Tužilaštvo nema nijedan čvrst dokaz, te da je evidentno da su tužioci i istražioci, iako je istraga intenzivirana, bili na početku na pogrešnom tragu i da je skoro godinu dana provjera, vještačenja i saslušanja svjedoka bila skoro uzaludna.

Nije pronađen ni crni seat leon, za kojim je policija počela potragu tek nakon četiri dana, a u početku je tragala za crnim golfom pet.

Do sada nije utvrđeno ni šta je bilo sa automobilom marke rekston s blinkerima, koji su građani vidjeli na licu mjesta.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo u pritvoru je zbog ubistva policajaca više od devet mjeseci držalo Srećka Trifkovića, Miloša Obradova, Nedeljka Lizdeka i Stefana Samardžiju iz Pala.

Oni su skoro svi pušteni iz pritvora, a preuzela ih je Policija Republike Srpske, koja ih sumnjiči za ubistva u Banjaluci i druga krivična djela za koja su priznali krivicu.