latinica  ћирилица
12/10/2019 |  13:27 | Autor: SRNA

Јovanović: Potrebna bolja valorizacija prirodnih i turističkih potencijala

Direktorica Turističke organizacije Republike Srpske Nada Јovanović izjavila je danas u Vlasenici da su ova opština i regija prepoznati kao destinacija koja ima šta da ponudi u turizmu, ali je malo šta od njenih potencijala valorizovano.
Vlasenica -  Nada Јovanović - Foto: SRNA
Vlasenica - Nada ЈovanovićFoto: SRNA

Ona kaže da, osim toga što je Vlasenica na putu tranzitnog turizma za Јahorinu, Sarajevo i druga mjesta, ova opština ima značajne prirodne potencijale i ogromne mogućnosti za razvoj eko i etno turizma.

Јovanovićeva je rekla Srni da je Vlasenica imala potencijale poput Ski-centra "Igrišta" i Sportsko-rekreativnog centra "Јezero", ali da je sve to ostalo na bazi potencijala.

- Znam da i opština i Vlada Republike Srpske čine odgovarajuće napore da se sve to ponovo podigne na odgovarajući nivo - rekla je Јovanovićeva, koja u Vlasenici prisustvuje Sajmu privrede i poljoprivrede.

Ona kaže da su predstavnici Turističke organizacije Republike Srpske razgovarali sa ljudima koji u okolini Vlasenice i bližoj okolini pripremaju izletišta i smještajne kapacitete, što je važno za razvoj ruralnog turizma, jer povlači za sobom i proizvođače hrane, kojih na Sajmu ima u velikom broju.

Јovanovićeva kaže da je gastronomska ponuda jedan od najznačajnihih segmenata u ukupnoj turističkoj ponudi.

Onaističe da su manifestacije poput Sajma privrede i poljoprivrede važne za razvoj turizma i bolju valorizaciju turističkih resursa.

U Vlasenici se danas održava 5. Sajam privrede i poljoprivrede na kojem je svoje proizvode predstavilo više od 80 izlagača iz Vlasenice i regiona.