latinica  ћирилица
12/10/2019 |  14:20 ⇒ 20:23 | Autor: SRNA

Povelja opštine Petrovo dodijeljena Vladi Srbije

Vlada Srbije dobitnik je Povelje opštine Petrovo, koja je danas proslavila Dan i slavu opštine - Miholjdan.

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković zahvalio je za pomoć Vladi Srbije koja je donirala 150.000 evra /293.374 KM/ za rekonstrukciju školskih objekata i nabavku sanitetskog vozila, ali i drugim institucijama i međunarodnim organizacijama koje su doprinijele poboljšanju kvaliteta života u ovoj opštini na Ozrenu.

Za rekonstrukciju školskih objekata utrošeno je 100.000 evra /195.583 KM/, a za nabavku sanitetskog vozila 50.000 evra /97.791 KM/.

Povelju je na svečanoj sjednici Skupštine opštine Petrovo preuzeo državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Srbije Ivan Bošnjak.

Bošnjak je zahvalio za priznanje i poručio da će Srbija biti jača i bolja da bi mogla da pruži veću pomoć kako svojim tako i građanima u Republici Srpskoj i državama u kojima se širi srpski kulturni prostor.

Plaketa opštine "Miholjsko ljeto" uručena je Zavičajnom udruženju Ozrenaca "Ozren-zemlja Nemanjića" iz Ciriha, a uručena su i priznanja zasluženim pojedinicima i kolektivima.

Svečanoj sjednici Skupštine opštine prisustvovao je ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević, konzul Generalnog konzulata Srbije u Banjaluci Dragan Protić, predstavnici bratske opštine Borovo iz Hrvatske, te predstavnici vjerskih zajednica, nevladinih organizacija i zvanice iz oblasti privrede i kulture.

Telegrame podrške uputili su Ministarstvo rada i boračko invalidske zaštite Srpske, Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, opštine Teslić i Stanari, te Srpska demokratska stranka.

Prethodno je služen parastos i položeni su vijenci na spomen-obilježjima stradalima tokom odbrambeno-otadžbinskog i prethodnih ratova.

Prema programu obilježavanja Dana opštine, večeras u 18.00 časova u sali Doma kulture u Petrovu počeće tradicionalna Međunarodna smotra folklora kojom se završava ovogodišnja manifestacija "Miholjsko ljeto".

Miholjske svečanosti povodom Dana i krsne slave opštine Petrovo počele su 6. oktobra manifestacijom "Ozrenska jesen", a juče je položeno cvijeće na spomenike srpskim borcima u Karanovcu, Sočkovcu, Kakmužu, Porječini i Krtovi.