latinica  ћирилица
12/10/2019 |  15:21 ⇒ 20:22 | Autor: RTRS

Vlasenica: Sajam poljoprivrede okupio više od 80 izlagača

Pod pokroviteljstvom lokalne uprave, u Vlasenici je održan peti Sajam poljoprivrede i privrede. Svoje proizvode predstavilo je oko 80 izlagača iz Srpske i FBiH. Ovaj sajam značajno doprinosi razvoju preduzetništva u regiji, izjavio je predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Јedna od najvećih vlaseničkih manifestacija privukla je proizvođače iz raznih oblasti koji su imali priliku da predstave svoje proizvode i uspostave nove poslovne kontakte. Svoje proizvode predstavila je i Vlaseničanka Milanka Milić.

- Držim krave, od mlijeka proizvodim sve što se može proizvesti. Izloženi su dimljeni sirevi, friški sirevi, zarice, sir za pitu, kajmak, mlijeko... - priča Milanka Milić. 

Pčelinje proizvode, rakiju i salate predstavio je Dragan Vasiljević iz Bratunca.

- Trebalo bi ovih sajmova što više da se održava, jer ujedno i mi promovišemo naše proizvode, da maltene pokažemo i mi da postojimo, da održavamo ovu zemlju - istakao je Dragan Vasiljević.

Cilj manifestacije je promocija domaćih proizvoda, promocija sela, a ujedno želja da Vlasenicu predstavimo u najboljem svjetlu, poručio je načelnik opštine Miroslav Kraljević.

- Gledamo da afirmišemo sve ono što smo uradili i napravili i da ljudi iz Vlasenice izađu na neka druga tržištva, da mi kažemo svijetu da možemo i mi u Vlasenici napraviti nešto, da možemo biti partner ozbiljan - napomenuo je Miroslav Kraljević, načelnik opštine Vlasenica.  

Nada Јovanović,  direktor Turističke organizacije Republike Srpske vjeruje da ovakvi sajmovi mogu pojačati i turistički potencijal regije.

- Sve zaokruženo može Vlasenicu da pretvori zaista u pravu turističku destinaciju - napominje Nada Јovanović.

Ovogodišnji sajam posjetio je i premijer Srpske Radovan Višković. U Vlasenici je danas održan i tradiocionalni Miholjdanski vašar koji je privukao veliki broj gostiju.