latinica  ћирилица
12/10/2019 |  20:15 | Autor: SRNA

Košarac: Šarović se nudi strancima i Bošnjacima

Lider Srpske demokratske stranke /SDS/ Mirko Šarović nudi se strancima i Bošnjacima da ova stranka uđe u parlamentarnu većinu na nivou BiH umjesto SNSD-a, izjavio je predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac.
Staša Košarac - Foto: SRNA
Staša KošaracFoto: SRNA

- Vidi se da se Šarović nudi, nudi se u razgovorima sa ambasadorima, nudi se u razgovorima sa bošnjačkom komponentom i mi smo to prepoznali i mi to znamo - rekao je Košarac za Alternativnu televiziju.

Košarac je poručio da izborni gubitnici neće predstavljati potrebe Republike Srpske već međunarodne zajednice pojedinih ambasada koje se bore za bošnjačke potrebe.

On je poručio da Šarović prizna ako želi da bude izbor stranaca i Bošnjaka.

- On nije izbor Republike Srpske, on nije izbor građana Republike Srpske, bilo bi vidljivo i jasno da nastavi da zastupa bošnjačke interese - dodao je Košarac.

Prema njegovim riječima, već godinu dana SDS-ovi i PDP-ov ministri, iako nemaju legitimitet od većine građana Srpske, i dalje sjede u ministarskim foteljama, a ministri u tehničkom mandatu oglušili su se i na pozive da zajednički djeluju sa SNSD-om.