latinica  ћирилица
12/10/2019 |  20:37 ⇒ 21:05 | Autor: SRNA

Banjaluka: Otvorena smotra kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina (FOTO)

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić večeras je u Banjaluci otvorio 16. Smotru kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina i izrazio zadovoljstvo što su domaćini jedne ovakve manifestacije kojom se pokazuje bogatstvo različitosti na ovim prostorima.
Igor Radojičić - Foto: SRNA
Igor RadojičićFoto: SRNA

Radojičić je istakao da su nacionalne manjine most saradnje između Banjaluke, Republike Srpske i mnogih drugih zemalja.

On je naveo da su ovim prostorima dolazile i prolazile vojske, narodi, ali su ostajali bogata kultura, tradicija i naslijeđe.

Radojičić je poželio Savezu i udruženjima nacionalnh manjina u Republici Srpskoj uspješan rad u narednim godinama i da ovu smotru njeguje.

16. Smotra kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina, Banjaluka

Predsjednik Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske Franjo Rover rekao je da je Srpska prepoznata kao sredina sa brojnim pripadnicima nacionalnih manjina, te istakao da udruženja vrijedno rade tokom cijele godine da bi sačuvali tradiciju, jezik i običaje.

- Misija Saveza ostaje nepromijenjena, a to je promocija i zaštita prava nacionalnih manjina, rada i aktivnosti naših udruženja - istakao je Rover.

Otvaranju Smotre prisustvovali su pomoćnik ministra za kulturu Republike Srpske Tanja Đaković, predstavnici ambasada, opština i gradova.