latinica  ћирилица
12/10/2019 |  20:38 ⇒ 20:52 | Autor: SRNA

Višegrad: Studenti muzičke akademije održali koncert

Studenti Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu održali su koncert u bioskopu "Doli Bel" u Andrićgradu, povodom Dana bibliotekara Republike Srpske i 127 godina od rođenja Ive Andrića.
Studenti Muzičke akademije Univerziteta u I. Sarajevu - Foto: SRNA
Studenti Muzičke akademije Univerziteta u I. SarajevuFoto: SRNA

Prodekan za umjetnički i naučno-istraživački rad Muzičke akademije Biljana Štaka rekla je da je ovo prilika da se predstave višegradskoj publici.

Predsjednik Društva bibliotekara Republike Srpske Stojka Mijatović izrazila je zadovoljstvo što su studenti i profesori Muzičke akademije uveličali Dan biloliotekara.

- Bibliotekari su vezani za ime i djelo Ive Andrića i zato su odabrali dan Andrićevog rođenja za Dan bibiliotekara. Ivo Andrić je putokaz mnogim biblitekama, a svoj fond Nobelove nagrade je podijelio bibiotekarima BiH - podsjetila je Mijatovićeva.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da opština podržava sve kulturne manifestacije u ovoj lokalnoj zajednici.

Organizatori koncerta su Društvo bibiliotekara Republike Srpske, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo "Prosvjeta" i opština Višegrad.