latinica  ћирилица
13/10/2019 |  18:45 | Autor: SRNA

Trebinje: Sefa najbolji drumski biciklista Balkana

Reprezentativac Albanije Јlber Sefa novi je šampion na Balkanskom prvenstvu u drumskom biciklizmu, održanom u Trebinju, drugo mjesto pripalo je srpskom biciklisti Marku Daniloviću, a treći je bio Kipranin Aleksandros Macangos, saopšteno je iz organizacije Balkanskog prvenstva u biciklizmu.
Šampioni Balkanskog prvenstva u drumskom biciklizmu, Trebinje - Foto: SRNA
Šampioni Balkanskog prvenstva u drumskom biciklizmu, TrebinjeFoto: SRNA

Dvadesetosmogodišnji Sefa prevezao je 95 kilometara prevezao za 2:01,02 časa i za 48 sekundi bio je brži od Danilovića.

U ženskoj kategoriji prvo i drugo mjesto osvojile su Grkinje Barbara Fasoji i Elena Cavari, a treće Rumunka Andrea Јonesku.

Sefa je rekao da je dugo čekao ovu pobjedu, jer je, kako je naveo, prilično iskusan, budući da se biciklizmom bavi već 15 godina.

Danilović kaže da očekivao da će on ili neko od njegovih kolega stići do pobjede, pa je samo donekle zadovoljan drugim mjestom.

- Poremetio nas je pad mladog Đorđa Đurića, on je bio naš najveći adut na ovako ravnoj stazi. Ipak, uspeli smo da se pregrupišemo, ali nismo imali snage za pobedu - rekao je Danilović.

Kao i prvog dana kada je na hronometru slavio Ognjen Ilić iz Srbije, kraj staze, a naročito na cilju, okupio se veliki broj gledalaca koji su aplauzom pozdravili najbolje.

Bronza juniora Huseina Selimovića u hronometru ostao je najbolji rezultat predstavnika BiH.

Direktor Balkanske biciklističke unije Vladimir Kuvalja zahvalio je domaćinima, te istakao kako mu je drago što se Trebinje upisalo na biciklističku mapu svijeta, gdje će, kako kaže, ostati narednih godina.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić izrazio je zadovoljstvo što je ova trka probudila interes za biciklizam.

- Na svakom koraku su se kupovale kacige za dječije trke, što je ohrabrujući znak. Imamo velike planove kako sa takmičarskim, tako i sa rekreativnim biciklizmom - rekao je Ćurić.

Organizatori Balkanskog prvenstva u biciklizmu bili su Biciklistički savez Republike Srpske i Balkanska biciklistička unija.

Podršku u organizaciji ovog velikog događaja, osim Grada Trebinja, pružila je i Vlada Republike Srpske.