latinica  ћирилица
14/10/2019 |  09:02 ⇒ 10:47 | Autor: RTS

Fudbaleri Srbije gostuju Litvaniji

Fudbalska reprezentacija Srbije od 20.45 igra u Viljnusu protiv Litvanije u okviru kvalifikacija za plasman na Prvenstvo Evrope.
Litvanija - Srbija - Foto: RTS
Litvanija - SrbijaFoto: RTS

Ekipa Ljubiše Tumbakovića u dobrom raspoloženju je krenula na put, pošto je savladala Paragvaj u pripremnoj utakmici.

Srbija je u Litvaniju opputovala kao favorit u nadi da će zabilježiti četvrtu vezanu pobjedu protiv ovog rivala.

U posljednjih 13 mjeseci Srbija i Litvanija sastajali su se tri puta, Srbija je ostvarila sve tri pobjede, u Viljnusu smo u Ligi nacija slavili 1:0, gol je postigao Dušan Tadić.

Srbija je trenutno treća na tabeli grupe B i gotovo je izvjesno da će za plasman na kontinentalni šampionat morati da se bori kroz baraž.

"Orlovi" poslije pet utakmica Grupe B imaju sedam bodova, dok su Litvanci posljednji sa samo jednim bodom.

Ukrajina je prva sa 16 poena iz šest mečeva, Portugalija je druga sa 11 poslije pet utakmica, a Luksemburg četvrti sa četiri boda.  

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković, pred meč kvalifikacija za EURO 2020 protiv Litvanije, rekao je da rival njemu dobro poznat.

- Gledao sam Litvaniju sad protiv Ukrajine i to je jedna pozitivnija dimenzija. Daleko disciplinovanija, borbenija ekipa, sa posebnom idejom. Kao da igrači polako sazrijevaju. Bilo je promjena, ali ne mnogo - rekao je Tumbaković na konferenciji za medije u Vilnjusu.

Tumbaković je upitan i da li očekuje čudo do kraja kvalifikacija da Srbija EP obezbijedi prije baraža.

- Da bi se desilo čudo, prvo mora da zavisi od nas. Ako mi ne pobijedimo, onda šta god da se desi, nije čudo. Zato idemo stepenik po stepenik, hajde da pobijedimo, pa onda da vidimo čudo, a čuda se dešavaju - rekao je on.