latinica  ћирилица
14/10/2019 |  12:52 ⇒ 14:04 | Autor: SRNA

Stevandić: Šarovićev alibi za opstanak u vlasti

Predsjedavajući Kluba Srba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić izjavio je Srni da predsjednik SDS-a Mirko Šarović, tvrdnjama da SNSD blokira rad Parlamentarne skupštine BiH, pokušava da nađe alibi za opstanak u fotelji koju je izgubio na izborima.
Nenad Stevandić - Foto: RTRS
Nenad StevandićFoto: RTRS

- To je pokušaj da bude nelegitimni predstavnik iz Republike Srpske, opstajući isključivo radi dogovora sa /predsjednikom SDA/ Bakirom Izetbegovićem - ocijenio je Stevandić.

Stevandić je rekao da bi i Izetbegović želio da promijeni skupštinsku većinu, ali to je nemoguće.

- Sve što radi Šarović, u suštini, pravljenje je odstupnice za Izetbegovića da se što duže ne formira Savjet ministara, jer su on, /Dragan/ Mektić i /Igor/ Crnadak ministri koji odgovaraju Izetebegoviću, ali nemaju politički legitimitet i dovoljan broj glasova. To je razlog blokade, a ne odluka nas u Parlamentarnoj skupštini - napomenuo je Stevandić.

On je istakao da nije tačna tvrdnja da SNSD blokira rad parlamenta, već je Šarović taj koji učestvuje u blokadi da bi opstao u svojoj fotelji.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović smatra da rad Parlamentarne skupštine BiH blokira SNSD, a prati ga HDZ i ponovo navodi da, ukoliko se, kako kaže, nastavi sa blokadom treba iskoristiti sve metode, poput promjene parlamentarne većine.

Povezane vijesti:

Šarović: Spreman sam za promjenu parlamentarne većine na nivou BiH