X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
14/10/2019 |  13:10 ⇒ 16:03 | Izvor: SRNA

U 28 krivičnih djela šteta veća od 2,2 miliona KM

Načelnik Sektora kriminalističke policije u Policijskoj upravi Zvornik Mladen Savić rekao je da je na području ove uprave od januara do septembra evidentirano 28 krivičnih djela u oblasti privrednog kriminaliteta, kojima je pričinjena materijalna šteta od 2.271.000 KM.
Aleksandar Vasiljević sa saradnicima na konferenciji - Foto: SRNA
Aleksandar Vasiljević sa saradnicima na konferencijiFoto: SRNA

Savić je na konferenciji za novinare rekao da je zbog ovih krivičnih djela nadležnom tužilaštvu podneseno 26 izvještaja protiv 30 lica.

On je rekao da su tokom devet mjeseci ove godine na području ove uprave evidentirana 484 krivična djela, što je manje za 12,9 odsto nego u istom periodu lani.

- Zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podneseno je 436 izvještaja protiv 428 lica, među kojima je bilo 104 povratnika u vršenju krivičnih djela i 15 maloljetnika rekao je Savić.

Savić je istakao da su među evidentiranim krivičnim djelima najbrojnija ona iz oblasti opšteg kriminaliteta, odnosno 406, što je za 14,7 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

On je istakao da su u oblasti zloupotrebe droge otkrivena 24 krivična djela, što je za 50 odsto više nego u istom periodu prošle godine, navodeći da se 14 krivičnih djela odnosilo na neovlaštenu proizovodnju i promet droge, a 10 na omogućavanje uživanja droge.

- Zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podnesen je 21 izvještaj protiv 23 lica, od kojih su tri povratnika u vršenju ovih krivičnih djela i dva maloljetnika - rekao je Savić.