latinica  ћирилица
14/10/2019 |  14:10 ⇒ 14:27 | Autor: RTRS

Program ekonomskih reformi - slijedi analiza prijedloga

Tim Republike Srpske za izradu Programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period od 2020. do 2022. godine dogovorio je danas da nadležna ministarstva urade analizu dostavljenih prijedloga radi unapređenja procesa izrade i što kvalitetnijeg definisanja strukturnih reformi Srpske za naredni trogodišnji period.
Sastanak - Foto: RTRS
SastanakFoto: RTRS

Na sastanku Tima, kojeg čine predstavnici svih ministarstava u Vladi Republike Srpske, bilo je riječi i o prijedlozima koji su pripremljeni od svih relevantnih aktera uključenih u proces izrade Programa ekonomskih reformi, saopšteno je iz Ministarstva finansija Srpske.

Razmatrane su do sada sprovedene aktivnosti na definisanju mjera za trogodišnji period, kao i pravci djelovanja koji slijede u izradi ovog programa.

Program ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2020-2022. godine definiše pravce djelovanja Vlade Srpske za trogodišnji period, a priprema se u skladu sa dokumentom "Smjernice za Programe ekonomskih reformi 2020-2022. godine", koje je za zemlje Balkana utvrdila Evropska komisija.

Osnove za izradu dokumenta predstavljaju Program rada Vlade Republike Srpske za period 2019-2022. godina, "Memorandum o zajedničkim politikama i mjerama" potpisan sa socijalnim partnerima, "Smjernice za razvoj privrede", kao i dokument "Zajedničke socioekonomske reforme za period 2019-2022. godina" koji je usvojen u četvrtak, 10. oktobra, na sjednici Vlade Srpske.