latinica  ћирилица
14/10/2019 |  16:17 ⇒ 19:42 | Autor: RTRS

Brod: Obilježena slava opštine

U Brodu je obilježena slava opštine.

Tim povodom osveštan je Svetosavski dom, izgrađen sredstvima Vlade Republike Srpske, opštine i samih vjernika. Slava opštine za pravoslavne vjernike Broda, veliki je i značajan dan.

Nakon liturgije i litije gradom, osveštan je novosagrađeni Svetosavski parohijski dom. Kum Doma kao i hrama Pokrova presvete Bogorodice, koji je izgrađen prije 10 godina, i ne krije svoje veliko zadovoljstvo.

- Velika mi je čast, jer ja sam odrastao u ovoj crkvi i bio sam kum i ove crkve, a evo i sada hvala Bogu sa svojom porodicom, kum i doma Svetosavskog - rekao je Siniša Vidić kum hrama i Svetosavskog doma.

Za njegovu izgradnju pobrinuli su se Vlada Republike Srpske, lokalna administracija i vjernici.

- Želim srećnu slavu svim Brođanima, svim ljudima dobre volje, i svakako našim gostima da se vidimo i dogodine ovdje u našem Brodu. Zahvalni smo im na odzivu za ovu našu svečanost - rekao je Ilija Јovičić načelnik Broda.

Zaslužnim vjernicima i građanima dodijeljeno je osam arhijerejskih pohvalnica i 18 zahvalnica SPC. Opština Brod je takođe zaslužnim građanima za angažovanje u izgradnji Doma dodijelila nekoliko zahvalnica i priznanja.