X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
14/10/2019 |  18:16 ⇒ 18:18 | Izvor: SRNA

Bolnica "Srbija": Saradnja sa torakalnim hirurgom Vladom Cvijanovićem

Rukovodstvo Bolnice "Srbija" danas je dogovorilo saradnju sa jednim od najpoznatijih torakalnih hirurga u regionu profesorom doktorom Vladom Cvijanovićem, koji će prve preglede i operacije obaviti od 28. oktobra do 1. novembra, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.
Istočno Sarajevo - Bolnica "Srbija" - Foto: SRNA
Istočno Sarajevo - Bolnica "Srbija"Foto: SRNA

Direktor Bolnice "Srbija" Nebojša Šešlija rekao je da je do odlaska doktora Slavka Ždrala u penziju 2014. godine ova bolnica bila prepoznatljiva po operacijama grudnog koša, koje su samo rađene u Bolnici "Srbija" i Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

- Povratkom specijaliste grudne hirurgije doktora Nenada Ždrala stvoreni su svi potrebni uslovi da se u našoj bolnici ponove krene sa ovom vrstom operacija - naglasio je Šešlija, poručivši da je pacijent na prvom mjestu i da je za njega najvažnije da sugrađanima u bolnici "Srbija" bude pružena najbolja zdravstvena usluga u cijeloj regiji.

Šešlija ističe da je veoma značajno što će ovakav eminentni stručnjak iz oblasti torakalne hirurgije, osim složenih operacija, raditi i na edukaciji doktora u ovoj ustanovi, kako bi se ovaj nivo usluga i dalje zadržao u Bolnici "Srbija".

Doktor Vlado Cvijanović zaposlen je na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu od 1994. godine, gdje je napredovao u svom stručnom i naučnom radu, a to znanje je sticao širom evropskih klinika gdje se radi najbolja torakalna hirurgija, navodi se u saopštenju.

Od 2001. godine angažovan je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na kojem je prešao put od asistenta do redovnog profesora na Katedri za hirurgiju.

Redovan je član velikog broja domaćih i stranih stručnih udruženja. Autor je i koautor više naučnih, stručnih radova i knjiga.

Od 2007. godine profesor Cvijanović pokrenuo je i osnovao tim za video-asistiranu torakoskopsku hirurgiju koja je danas zlatni standard.

Sve informacije u vezi sa prijavom za pregled kod profesora Cvijanovića moguće je dobiti od doktora Nenada Ždrala na broj telefona: 057/325-311 lokal 329 - Odjeljenje hirurgije Bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu.