latinica  ћирилица
14/10/2019 |  19:06 ⇒ 19:07 | Autor: SRNA

Matvijenko: Veoma dobri odnosi Rusije i Srbije

Predsjednik Savjeta Federacije, gornjeg doma Federalne skupštine Rusije, Valentina Matvijenko izjavila je danas u Beogradu da su odnosi Rusije i Srbije u svim oblastima veoma dobri, posebno posljednjih godina, ta da imaju strateški karakter.
Maja  Gojković i  Valentina Matvijenko - Foto: SRNA
Maja Gojković i Valentina MatvijenkoFoto: SRNA

Matvijenko je na sastanku sa predsjednikom Skupštine Srbije Majom Gojković istakla da će Savjet Federacije nastaviti da se zalaže za dobre odnose sa Srbijom.

Gojkovićeva i Matvijenko istakle su da unapređenju dobre saradnje posebno doprinose susreti i dogovori predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Rusije Vladimira Putina i ukazale da parlamenti na zakonodavnom nivou realizuju dogovore i unapređuju odnose.

Oni su potvrdili da je skup Interparlamentarne unije u Beogradu potvrda da je Srbija suverena i nezavisna država, "koja vodi samostalnu politku" i "u koju mogu da dođu predstavnici zemalja iz čitavog sveta", saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Gojkovićeva i Matvijenko istakle su značaj borbe protiv revizionizma istorije i očuvanja sjećanja na zajedničku borbu u Drugom svjetskom ratu.

One su u tom kontekstu istakle značaj očuvanja istorijskog sjećanja i putem organizovanja manifestacije "Besmrtni puk".

Gojkovićeva je istakla da su odnosi Srbije i Ruske Federacije dobri i prijateljski, bez otvorenih pitanja, kao i da postoji dobra saradnja na svim poljima.