latinica  ћирилица
14/10/2019 |  21:35 ⇒ 21:56 | Autor: SRNA

Kovač: SDA deklaracijom dolila ulje na vatru političke krize u BiH

Član Predsjedništva Glavnog odbora SNSD-a Milan Kovač ocijenio je večeras u Milićima da je SDA deklaracijom dolila ulje na vatru političke krize u BiH i vratila je u devedesete godine prošlog vijeka, Islamsku deklaraciju Alije Izetbegovića, majorizaciju i preglasavanje.
OO SNSD Milići - Foto: SRNA
OO SNSD MilićiFoto: SRNA

- Onemogućeno je legalnim i legitimnim predstavnicima srpskog naroda iz Republike Srpske da sastave postojeće organe vlasti na nivou BiH od izabranih predstavnika dva entiteta i tri naroda, optužujući za to SNSD i člana Predsjedništva iz Republike Srpska Milorada Dodika, što je apsolutno netačno, i uslovljavajući nas ANP-om - rekao je Srni Kovač, koji je prisustvovao tematskoj sjednici Opštinskog odbora SNSD-a Milići.

On je ponovio da je poznat stav Republike Srpske, koju u ovom momentu prezentuje SNSD, da postoji deklaracija u Narodnoj skupštini Republike Srpske da je Republika Srpska vojno neutralna i da će po pitanju NATO-a pratiti Srbiju.

- S tim u vezi Republika Srpska nije definisala svoju poziciju, a sve da ne bi imali granicu na Drini kao što smo imali devedesetih godina - rekao je Kovač.