latinica  ћирилица
15/10/2019 |  07:57 | Autor: SRNA

Mjestimično vlažni kolovozi i magla

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a u kotlinama i duž riječnih tokova vidljivost je smanjena zbog magle, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Magla - Foto: SRNA
MaglaFoto: SRNA

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni kamenja i zemlje na kolovoz.

U Banjaluci će od danas u 8.30 časova do 21. oktobra na raskrsnici Ulice Isaije Mitrovića i Solunske biti obustavljen saobraćaj, zbog završetka izgradnje kružne raskrsnice.

Zbog sanacije, na magistralnom putu Banjaluka-Čelinac, u mjestu Ada, saobraćaj se odvija usporeno, uz obavezno poštovanje privremene saobraćajne signalizacije od 7.00 do 17.00 časova.

U toku je izgradnja kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Dragotinja-Prijedor-Kozarac i Kozarska Dubica-Prijedor, sa Ulicom 29. novembar u Prijedoru, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, uz privremeno postavljenu signalizaciju.

Na dionici magistralnog puta Drinjača-Milići-Vlasenica u toku je rekonstrukcija kolovoza, zbog čega se saobraćaj odvija jednom trakom.

Deminiranje terena izvodi se na radilištu "Klakari Donji 8, 13 i 14", opština Brod, zbog čega su privremene obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog izgradnje mini-hidroelektrane, na magistralnom putu Kotor Varoš-Obodnik, izmijenjen je režim saobraćaja.

U toku je izgradnja male hidroelektrane "Krupac" na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično jednom trakom na dionici magistralnog puta Krupac-granica Republike Srpske /Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo.

Izmijenjen je režim saobraćaja i postavljena je privremena saobraćajna signalizacija na dionici magistralnog puta Јohovac-Rudanka zbog izgradnje auto-puta Koridor "Pet ce", kroz Republiku Srpsku, od petlje Јohovac do petlje Rudanka.

U toku je postavljanje kamera na auto-putu Gradiška-Banjaluka, na lokalitetu Mahovljanske petlje, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja, uz privremeno postavljenu signalizaciju.

U toku je i postavljanje naplatnih stanica "Aleksandrovac" i "Nova Topola", na putevima koji se spajaju iz ovih mjesta sa auto-putem.

Na dionici regionalnog puta Istočno Sarajevo-Trebević-Pale, u toku je rekonstrukcija puta i proširenje mosta, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja, uz privremeno postavljenu signalizaciju.

Na toj dionici zabranjen je saobraćaj za teretna vozila nosivosti veće od 3,5 tone, a u Istočnom Novom Sarajevu i na Palama postavljena je saobraćajna signalizacija koja preusmjerava tu kategoriju vozila na alternativne pravce.

Zbog klizišta, jednom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka, kao i Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića.

U toku su i radovi na regionalnom putu Šekovići-Caparde, pa se saobraćaj odvija naizmjenično jednom kolovoznom trakom.

Na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike, saobraćaj se, zbog aktiviranog klizišta, odvija jednom trakom naizmjenično.

Zbog pokretanja klizišta, na lokalnom putu Svodna-Brezici /opština Novi Grad/, potpuno je obustavljen saobraćaj.

U Federaciji BiH zbog redovnog servisiranja tunela Igman i Gaj, na auto-putu A-1, večeras od 20.00 časova do sutra do 6.00 časova za saobraćaj će biti zatvorena poddionica Lepenica-Sarajevo zapad.

Na dionici auto-puta A1 Sarajevo sjever-Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine u toku su radovi, pa se saobraćaj preusmjerava iz vozne u preticajnu traku, kao i na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever, gdje se saobraća dvosmjerno u dužini od dva kilometra.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, zbog sanacije u tunelu "Vranduk dva", tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, formiraju se duže kolone u oba smjera.

Noću se saobraćaj obustavlja od trideset minuta poslije ponoći do 4.30 časova.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih čekanja.

Zbog bezbjednosnih razloga i dalje je obustavljen saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Vozači koji planiraju putovanje van granica Republike Srpske i BiH imaju mogućnost da provjere stanje saobraćaja na 11 graničnih prelaza - Gradiška, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Kostajnica, Rača, Pavlovića most, Zupci, Brod, Šepak i Karakaj.