latinica  ћирилица
15/10/2019 |  12:04 ⇒ 12:20 | Autor: SRNA

Kasipović - Kavalek: Za operacionalizaciju zakona o zviždačima

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović i novoimenovani šef Misije OEBS-a u BiH Ketlin Kavalek konstatovali su danas da Srpska kroz Zakon o zaštiti lica koja prijavljuju korupciju ima odličan zakonski okvir koji reguliše tu oblast, kao i da u narednom periodu treba raditi na operacionalizaciji tog rješenja.
Kasipović - Kavalek -
Kasipović - Kavalek

Na sastanku u Banjaluci Kasipovića i Kavalekove istaknuto je da je potrebno upoznati širu javnost o odredbama tog zakona i mehanizmima zaštite koji pruža građanima.

Iz Ministarstva pravde Srpske saopšteno je da su Kasipović i Kavalekova razgovarali o aktuelnim temama koje se odnose na oblast pravosuđa i vladavinu prava, kao i o unapređenju saradnje sa Misijom OEBS-a u BiH na planu borbe protiv korupcije.

Kasipović je upoznao Kavalekovu o rezultatima aktivnosti koje je resorno ministarstvo sprovelo, te zakonskim i podzakonskim aktima koji su predviđeni u ovoj godini, među kojima je rad na Zakonu o ispitivanju porijekla imovine.

S obzirom na to da je Ministarstvo pravde Republike Srpske nosilac i koordinator svih antikorupcionih aktivnosti u Republici Srpskoj, ovom prilikom je istakunta odlična dosadašnja saradnja na polju borbe protiv korupcije.

Kasipović je naveo da je resorno ministarstvo u potpunosti opredijeljeno za saradnju, te sprovođenje zajedničkih projekata i antikorupcionih aktivnosti koje za cilj imaju unapređenje borbe protiv korupcije i prevenciju ove negativne pojave.

Zaključeno je da će, i u narednom periodu, biti nastavljena dobra saradnja Ministarstva pravde Republike Srpske i Misije OEBS-a u BiH.