latinica  ћирилица
15/10/2019 |  14:08 ⇒ 14:17 | Autor: sputniknews.com

Vučić ruskom ambasadoru: Nisam znao da postoji otrov na etničkoj osnovi

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u razgovoru sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom izrazio zabrinutost zbog atmosfere na Kosovu i Metohiji poslije tamošnjih izbora i izazivanja tenzija od strane Prištine.
Vučić sa Bocan-Harčenkom, arhiv (foto:Tanjug/DIMITRIJE GOLL) -
Vučić sa Bocan-Harčenkom, arhiv (foto:Tanjug/DIMITRIJE GOLL)

Vučić je rekao da nije znao da postoji otrov koji selektivno djeluje na etničkoj osnovi, ali da će insistirati na sveobuhvatnoj istrazi i kažnjavanju lažova i prevaranata koji su organizovali ovu sramnu medijsku akciju, saopštila je Služba predsjednika Republike za saradnju sa medijima.

Predsjednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razgovarali i o završnim pripremama za posjetu premijera Dmitrija Medvedeva u subotu, 19. oktobra.

Oni su rekli da je program posjete intenzivan i sadržajan i da će to na najbolji način pokazati odlične političke odnose i široki spektar saradnje Srbije i Rusije.

Kako su istakla dvojica sagovornika, poseban značaj imaće zajedničko obilježavanje 75. godišnjice oslobođenja Beograda, koje potvrđuje slobodarsku tradiciju i bratstvo dvaju naroda. Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razmotrili i situaciju u regionu.