latinica  ћирилица
15/10/2019 |  14:54 | Autor: SRNA

Nema tragova trovanja kod kontrolora listića iz centralne Srbije

Nema tragova trovanja kod lica koja su bila angažovana na brojanju glasova iz centralne Srbije nakon proteklih vanrednih parlamentarnih izbora na Kosmetu, saopštio je danas na konferenciji za novinare konzilijum ljekara Infektivne klinike Kliničko-bolničkog centra Priština.

- Svih 12 primljenih lica su dobrog zdravstvenog stanja i ni kod jednog nema tragova koji bi upućivali na zaraznu bolest - rečeno je na konferenciji u Prištini, uz napomenu da su ta lica primljena u bolnicu zbog navodnog trovanja i svraba.

U Kliničko-bolnički centar u Prištini od 26 navodno zatrovanih primljeno je 12 lica, koja su tvrdila da su poslije kontakta sa kovertama u kojima su se nalazili glasački listići pristigli iz centralne Srbije osjetila svrab i gušenje.

Tim povodom, iz Srpske liste su ocijenili da je u pitanju smišljena manipulacija listićima da bi se preinačila narodna volja i u prištinske institucije uvukli Srbi koji prihvataju nezavisnost samoproglašenog Kosova.

Iz Srpske liste podsjećaju da se isti scenario dogodio 1990. godine kada se navodno otrovalo više stotina albanskih učenika, iako su zajedno nastavu pohađali sa srpskom djecom, a potom 1999. godine "slučaj Račak" poslije koga je počelo bombardovanje bivše SRЈ, kao i 2004. godine pred Martovski pogrom kada su albanski mediji prenijeli lažnu vijest da su u rijeci Ibar u mjestu Čabra u opštini Zubin Potok Srbi utopili troje albanske djece