latinica  ћирилица
15/10/2019 |  15:18 ⇒ 17:15 | Autor: RTRS

Banjaluka: Najboljim studentima ugovori o stažiranju u bankarskom sektoru

Na osnovu sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji Univerziteta u Banjaluci i Komercijalne banke, studenti nekoliko fakulteta dobili su priliku za stažiranje i usavršavanje koje će trajati godinu dana.

Osam najboljih studenata sa nekoliko banjalučkih fakulteta dobiće priliku da znanje koje su stekli tokom školovanja praktično usavrše u bankarskom sektoru. Za njih, kažu, ovo će biti dragocjeno iskustvo, koje će im koristiti tokom karijere.

Andrijana Kovačević, diplomirani ekonomista, želi da gradi karijeru u oblasti bankarstva.

- Zbog toga smatram da je ova praksa idealna prilika da steknem prva praktična iskustva i da zakoračim u svijet bankarstva.

Da se trud i znanje isplati, pokazali su upravo ovi studenti koji će doprinijeti razvoju kompanije, poručili su u Komercijalnoj banci. Saradnja će, nadaju se, imati i druge pozitivne efekte.

Boško Mekinjić, predsjednik Uprave Komercijalne banke a.d. Banjaluka, se nada se da će ovo biti samo korak ka realizaciji jednog projekta, a to je, kako je rekao, da se zaustavi odlazak mladih ljudi u inostranstvo.

Da će ukazano povjerenje studenti opravdati uvjeren je rektor banjalučkog Univerziteta Radoslav Gajanin, jer kaže, ova institucija obrazuje najkvalitetnije kadrove.

- Univerzitet sigurno obrazuje najkvalitetnije kadrove što smo i dokazali. Siguran sam da će naši studenti opravdati  povjerenje banke - rekao je Gajanin.

Nakon što studenti završe pripravnički staž, postojaće mogućnost i za nastavak rada, kažu u ovoj banci.