latinica  ћирилица
15/10/2019 |  15:19 ⇒ 16:34 | Autor: Agencije

Priština povukla zahtjev za prijem u Interpol

Ambasadi Srbije u Parizu danas je nešto prije 15.00 časova dostavljena nota u kojoj Ramuš Haradinaj povlači zahtjev za članstvo samoproglašenog Kosova u Interpolu, saopštio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović napisao je na Tviteru da je aplikacija takozvanog Kosova povučena neposredno pred početak Generalne skupštine Interpola u Santjagu.

Kako RTS saznaje iz diplomatskih izvora, Priština je prebrojavajući glasove delegata koji bi bili na njihovoj strani, sat vremena prije početka sjednice shvatila da će doživjeti debakl ukoliko dođe do izjašnjavanja država članica.

Haradinaj: Odlažemo kandidaturu do sljedećeg zasjedanja 

Premijer privremenih prištinskih institucija u ostavci Ramuš Haradinaj, uputio je pismo Skupštini Interpola u kojem saopštava da se povlači prijava za članstvo u Interpol, prenosi Kosovo onlajn. 

- Imajući u vidu da su na Kosovu 6. oktobra organizovani izbori za parlament, ljubazno vas molim da zahtjev za našu aplikaciju za članstvo bude odložen do sljedećeg zasjedanja Generalne Skupštine Interpola - napisao je Haradinaj.