X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
15/10/2019 |  15:48 | Izvor: RTRS

Čubrilović-Lindenberg: Donositi zakone usklađene sa evropskim

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović razgovarao je danas u Banjaluci sa novoimenovanim ambasadorom Poljske u BiH Јaroslavom Lindenbergom.
Nedeljko Čubrilović sa ambasadorom Poljske u BiH - Foto: RTRS
Nedeljko Čubrilović sa ambasadorom Poljske u BiHFoto: RTRS

Čubrilović je rekao je da je Narodna skupština Republika Srpska opredijeljena za donošenje zakona koji su usklađeni sa evropskim pravnim nasljeđem, za primjenu standarda i stvaranje povoljnijih uslova za razvoj privrede, ekonomije i cijelog društva, bez obzira kada će biti završen proces evropskih integracija.

Lindenberg je rekao da Poljska veoma dobro funkcioniše, iako ima složenu unutrašnju strukturu koja se sastoji od 16 vojvodstava, kao posebnih administrativnih cjelina i dodao da Republika Srpska ima veoma dobru saradnju sa dva poljska vojvodstva.

Čubrilović i Lindenberg dogovorili su uspostavljanje čvršće saradnje između parlamentarnih radnih tijela koja se bave usklađivanjem zakona i evropskim integracijama, imajući u vidu činjenicu da Poljska ima veoma pozitivna iskustava u korišćenju pretpristupnih fondova Evropske unije.

Čubrilović i Lindenberg razgovarali su i o drugim aktuelnim pitanjima u Republici Srpskoj, BiH i regionu, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.