latinica  ћирилица
15/10/2019 |  18:00 ⇒ 16/10/2019 | 08:03 | Autor: RTRS

"Na tri vode" - projekat saradnje Radija Republike Srpske i Radio Beograda

Јedinstveni regionalni radio program "Na tri vode" koji se emituje svakog radnog dana od 6 do 8 časova ujutru, uživo iz tri studija, Radio Beograda 2, Radio Novog Sada i iz Dopisništva Radio Beograda u Nišu, obilježio je tri godine postojanja. Od prošle godine u ovaj program petkom se uključuje Radio Republike Srpske, a od 1. oktobra srijedom naizmjenično Radio Gračanica i Radio Kosovska Mitrovica.

Radijski program "Na tri vode" povezuje ljude i gradove na nekada jedinstvenom medijskom prostoru, a sadrži teme koje se obično mogu slušati u jutarnjem programu.

- To su vijesti, prognoza vremena, stanje na putevima, najnovije infomracije, neke zanimljivosti, ali on ima i nešto što drugi programi nemaju, a to je veoma bogatu ponudu kulturnih sadržaja - ističe glavni i odgovorni urednik Radio Beograda 2 Radoman Kenjevac.

Saradnju radija u emisiji "Na tri vode" direktor Radija Republike Srpske Dragan Pajić opisao je kao porodicu koja voli da se ujedinjuje.

- U proteklih 14 mjeseci u četrdesetak minuta ujedinili smo naše programe. Ujedinjenje je čarobna riječ koju mi u Srpskoj mnogo volimo i uživamo u toj činjenici, a što je bitnije naši slušaoci su zadovoljni. Reakcije naših slušaoca su ono što nam je bilo potrebno u ovoj zajedničkoj priči. Već nakon prve emisije imali smo pozive iz inostranstva i SMS poruke - ističe Pajić.

Ovo je i godina u kojoj Radio Beograd obilježava 95 godina rada, a Radio Novi Sad 70 godina postojanja.

Glavna i odgovorna urednica Radija Novi Sad Milada Popović kaže da je u početku bilo sumnje da li će projekat uspjeti. Znate kako lale kažu: ah Beograd će nas poklopiti. To se nije desilo, mi ravnopravno učestuvjemo i imamo naše rubrike - kaže Popovićeva.

Јavno preduzeće Mreža most koje objedinjava šest medija i dopisništava na Kosovu i Metohiji postaje dio programa "Na tri vode". Direktorka Mreže Slađana Ivančević ističe da mogu dosta toga da pruže u kvaliteti jer se sa Kosova najčešće samo čuju ružne vijesti.

- Kada se nešto ružno desi svuda nas ima, a kada se dese lijepe stvari, a dešavaju se svakodnevno, to ne dobije dovoljan medijski prostor - kaže Ivančevićeva. 

Kolege koje realizuju emisiju "Na tri vode" već se dobro poznaju, dopunjuju i ideja ovakvog regionalnog programa veoma je dobra, istakla je Biljana Mijalković šefica Dopisništva Radio Beograda 2 iz Niša.

Јutarnji program "Na tri vode" emituje se svakog dana od 6 do 8 časova na mreži ultrakratkotalasnih predajnika Radio Beograda 2, Radio Novog Sada, kao i na sajtovima Radio televizije Srbije i Radio televizije Vojvodine.