latinica  ћирилица
16/10/2019 |  07:47 ⇒ 13:09 | Autor: Agencije

U akciji ROSU uhapšena dva Srbina (FOTO)

Dva lica uhapšena su u jutrošnjoj akciji ROSU na sjeveru Kosovske Mitrovice u vezi sa ubistvom lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, saopštila je policija.

U državnom vrhu Srbije za Sputnjik je potvrđeno da je akcija izvedena rano jutros.

Državni vrh ima neprekidne konsultacije, a o akciji na sjeveru Kosmeta su već obaviješteni Brisel, Vašington, Moskva i Peking, piše Sputnjik.

Uhapšeni su pripadnik KPS-a Rade Basara i Vasilije Bojić, sin komandira KPS-a za region Sjever Željka Bojića, rečeno je Srni u KPS-u.

- Basara se dovodi u vezu sa ubistvom lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića. Bojić je uhapšen zbog ometanja službenih lica u izvršenju posla i kod njega je pronađeno oružje - kažu u KPS-u.

U policiji samoproglašenog Kosova navode i da su obojica uhapšenih sprovedeni u Policijsku stanicu u južnoj Kosovskoj Mitrovici i da su u toku njihova saslušanja.

Јutrošnja akcija sprovedena je prema nalogu specijalnog tužioca Sulje Hodže, koji je vodio istragu o ubistvu Ivanovića.

Do sada su u okviru istrage uhapšena tri policajca i jedan civil. Uhapšeni policajci nalaze se u pritvorskom centru Grdovac kod Podujeva.

U saopštenju kosovske policije se potvrđuje da je u ranim jutarnjim časovima na sjeveru Mitrovice policija sprovela akciju u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića.

- Ova policijska akcija izvedena je na osnovu naloga za pretres koji je izdao Osnovni sud, Posebno odjeljenje, a koji je rezultirao hapšenjem osumnjičenog policajca uključenog u nalog za pretragu - navedeno je u saopštenju. 

Upad ROSU na Kosovo (Foto: RTS)

Navodi se da se traga za drugim osumnjičenim policajcem. 

- Tokom policijske akcije uhapšen je još jedan osumnjičeni kome je pronađeno oružje. U operaciji su pronađena i zaplijenjena još dva oružja i municija - ističe se u saopštenju.

Јutros oko 5.50 došo do upada više od 25 oklopnih vozila i džipova ROSU i oko 100 pripadnika ove specijalne jedinice na sjever KiM, saznaje RTS.

Povezane vijesti:

Prva rekacija Beograda na upad ROSU na sjever KiM

Rebić i Drecun: Zastrašivanje Srba nakon poraza u Interpolu

Počelo ispitivanje uhapšenog u Kosovskoj Mitrovici