latinica  ћирилица
16/10/2019 |  08:16 ⇒ 10:20 | Autor: RTRS

Prva reakcija Beograda na upad ROSU na sjever KiM

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da je akcija ROSU koja je sprovedena rano jutros na sjeveru Kosova i Metohije još jedan pokušaj da se Srbi zastraše i unaprijed okrive i optuže za ubistvo Olivera Ivanovića.
Vlada Srbije (Foto: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC) -
Vlada Srbije (Foto: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC)

Dodaje da je brutalni upad ROSU na sjever zabrinjavajući, da predstavlja igranje sa mirom, a da je, kako kaže, cilj jasan - da se Srbi podstaknu na iseljavanje i da se kriminalizuju. Ističe da Priština želi da izmisli "nacionalni kriminal" i da za njega optuži Srbiju.

Đurić je istakao da je jedna od glavnih meta ova operacije bio komandir operative KPS regiona sjever, Željko Bojić.

- Njemu su jedinice ROSU upale u stan, izvršile premetačinu, odveli mu sina Vasilija Bojića u nepoznatom pravcu. Uhapšen je još jedan radnik KPS sjever - Rade Basara, koji je radio na važnim slučajevima. Sve je ovo dio scenarija da se Srbi kriminalizuju, da se uvežu sa različitim zločinima koji su se desili na području Kosova i Metohije, pa i sa ubistvima – kaže Đurić za Pink.

Podsjećamo, rano jutros u akciji ROSU na sjeveru Kosmeta uhapšena su dva Srbina. U državnom vrhu Srbije za Sputnjik je potvrđeno da je akcija izvedena rano jutros.

Državni vrh ima neprekidne konsultacije, a o akciji na sjeveru Kosmeta su već obaviješteni Brisel, Vašington, Moskva i Peking, piše Sputnjik.