latinica  ћирилица
16/10/2019 |  08:53 | Autor: SRNA

U OŠ "Srbija" u Crkvini uveden elektronski dnevnik

Osnovna škola "Srbija" u Crkvini, kod Šamca, prva je na ovom prodručju u kojoj je uveden elektronski dnevnik koji omogućava veću transparentnost rada, bolju komunikaciju između roditelja i škole, te povećava informisanost roditelja o nastavnom procesu.
Šamac: OŠ "Srbija" Crkvina - Foto: SRNA
Šamac: OŠ "Srbija" CrkvinaFoto: SRNA

Direktor ove ustanove Irena Komlenović izjavila je da je ovo jedna od škola u kojoj je u toku ove godine primijenjen elektronski dnevnik, dodavši da je riječ o projektu koji realizuje Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske u saradnji sa firmom "Lanako".

- Sam proces uvođenja elektronskog dnevnika podrazumijeva obezbjeđivanje uslova za odgovarajućom mrežom, infrastrukturom i obuku nastavnog osoblja. Kroz projekat naša škola je opremljena sa dva laptopa za potrebe vođenja elektronskog dnevnika koji se nalazi u zbornici i dostupan je svim nastavnicima - rekla je Komlenovićeva novinarima.

Ona je navela da je većina učionica u školi opremljena računarskom opremom koja se koristi u svrhu vođenja elektronskog dnevnika, te će nastojati, ukoliko bude bilo finansijske mogunosti, da to bude u svakoj učionici.

- Cilj uvođenja elektronskog dnevnika je da se napravi baza podataka učenika. Prije svega on ima svoje funkcionalne cjeline koje podrazumijevaju vaspitno edukativni rad sa učenicima i informacije koje će biti dostupne roditeljima kao što su ocjene, izostanak učenika sa nastave - rekla je Komlenovićeva.

Nastavnik Radovan Vitezović kaže da elektronski dnevnik u principu sadrži sve što sadrži i klasični dnevnik, samo što se na jednom mjestu praktično vide podaci svih nastavnika za sva odjeljenja.

- Roditelji mogu vidjeti sve informacije koje se tiču njihovog djeteta čak i mogućnosti kada će dijete imati najavljene kontrolne - rekao je Vitezović.