latinica  ћирилица
16/10/2019 |  10:05 ⇒ 10:12 | Autor: B92

Bogdanović ostavio 51.000.000 na stolu: Novac nije primaran

Reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović oglasio se povodom situacije oko ugovora sa ekipom Sakramento Kingsa.
Bogdan Bogdanović - Foto: B92
Bogdan BogdanovićFoto: B92

Bogdanović je u izjavi sa list "Sacramento Bee" poručio da nema razloga za žurbu i otkrio da mu je klub ponudio maksimalan ugovor čija je vrijednost 51 miliona dolara.

Bliži se 2020. godina i mogućnost da Bogdanović kao slobodan agent izdejstvuje i unosniji ugovor, bilo da se radi o Kingsima ili nekom drugom klubu. Ipak, on je izrazio želju da ostane.

- Volio bih da ostanem. Svi veoma dobro znaju da volim Sakramento. Svi vole da budu ovdje. Imamo grupu sjajnih momaka. Trenutno sam srećan, baš kao i svih prethodnih godina, ali ne bih da žurim - rekao je Bogdanović.

Otkako je došao 2017. godine, srpski košarkaš je igrao sve bolje i bolje. U protekle dvije sezone u prosjeku je bilježio 12,9 poena, 3,5 asistencija i 3,1 skok po meču uz procenat šuta sa distance od 37,5 odsto.

Sakramento je pod pritiskom da zadrži barem jednog mladog igrača, jer je i Badi Hild igrač koji bi sljedećeg ljeta takođe mogao da postane slobodan agent.

Bogdanović je na ostao prilično zagonetan po pitanju novog ugovora.

- Da, ponudili su mi, ali sačekaćemo pa ćemo vidjeti. Možda ćemo potpisati sutra. Možda za mjesec dana. Ko zna? Vidjećemo - zaključio je srpski košarkaš.

Američki portal naveo je da bi Bogdan mogao da potpiše daleko unosniji ugovor od ovog koji mu je ponudio Sakramento, narednog ljeta.

- Ne znam ništa oko toga. Samo želim da vidim šta se dešava sa timom, u kom pravcu idemo i naravno da želim da budem dio ove franšize. Ali nisam fokusiran samo na ugovor. To je posao za mog agenta. Svi koji me znaju, znaju da novac nije prva stvar na mom umu. Važan je, naravno, ali nije uvjek najvažniji - zaključio je bivši as Partizana.