latinica  ћирилица
16/10/2019 |  12:25 ⇒ 12:36 | Autor: SRNA

Decembar rok za izradu projekta za brzi put Bijeljina - Podromanija

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je danas Srni da je u toku izrada generalnog projekta za brzi put Bijeljina-Zvornik-Milići-Vlasenica-Sokolac-Podromanija, te da je rok za završetak decembar, nakon čega će biti poznati ostali detalji u vezi sa ovim strateškim poslom.
Neđo Trninić - Foto: RTRS
Neđo TrninićFoto: RTRS

- Dužina brzog puta od Bijeljine do Sokoca je oko 170 kilometara, ali detalji će biti poznati kada bude završen generalni projekat. U našim planovima i strateškim dokumentima planirana je izgradnja 470 kilometara brzih puteva u Republici Srpskoj. Јedan od tih projekata koji prvi planiramo realizovati jeste brzi put od Bijeljine preko Zvornika, Milića i Vlasenice do Sokoca - istakao je Trninić.

Prema njegovim riječima, ovaj brzi put biće povezan sa nekoliko drugih regionalnih putnih pravaca.

- Ovaj brzi put biće veza sa onim koji planiramo graditi od Istočnog Sarajeva preko Rogatice i Višegrada do granice sa Srbijom. Značaj ovog projekta je i u povezivanju sa auto-putem koji planiramo od Bijeljine do Beograda, a biće i veza sa brzim putem koji se kroz Srbiju gradi od Šapca do Loznice. Izgradnjom ovog puta na značaju dobija i most "Bratoljub" u Bratuncu. On bi bio okosnica razvoja svih podrinjskih opština u BiH i Srbiji - naglasio je Trninić.

On je dodao da je rano govoriti o iznosu novca koji će biti potrebno obezbijediti za ovaj projekat.

- Teško je to procjenjivati dok ne budemo imali generalni projekat jer ćemo tada znati trasu i kakav je teren. Bez toga je teško napraviti procjenu cijene izgradnje - kaže Trninić.