X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
16/10/2019 |  13:56 | Izvor: TANЈUG

Specijalci ROSU upali u pogrešan stan

Pripadnici specijalne jedinice kosovske policije koji su jutros uhapsili policijskog službenika Radeta Basaru u Sjevernoj Mitrovici, upali su najprije u stan porodice Stanković, u istoj zgradi.
Upad ROSU na sjeveru Kosova (foto: AP Photo / Visar Kryeziu) -
Upad ROSU na sjeveru Kosova (foto: AP Photo / Visar Kryeziu)

Policajci su, bez ikakvog upozorenja, razvalili metalna ulazna vrata i potom naoružani upali u spavaću sobu, gdje je osim bračnog para Stanković bio i njihov maloljetni sin, objavio je portal Kosovo onlajn.

Prema riječima Bojane Stanković, specijalci ROSU su oko 6 sati upali u stan i najprije pitali da li su oni Stankovići, a odmah zatim i njenog supruga Mirka izveli iz sobe. Ona je, kaže, ostala sama u sobi sa djetetom, a na vratima je stajao jedan od policajaca.

- Izveli su supruga i pitali gdje živi komšija kojeg su tražili i otišli su sprat iznad. Јa sam izašla u pidžami, tresla sam se i plakala. Zagrlila sam supruga, jer sam pomislila da nešto nije u redu sa njim. Policajci su se opet vratili kod nas, a ja sam ih upitala: 'Šta hoćete opet?'. Tada je jedan od njih počeo da viče i govorio je: ''Pa gde živi, reci gde živi!''. Na to sam im odgovorila: 'Gore negde', jer stvarno ne znam gde čovek tačno živi - rekla je za Kosovo onlajn Bojana Stanković.

Ona je navela da je u njihov stan upalo desetak naoružanih i maskiranih policajaca za koje vjeruje da su Albanci.

- Bili su maskirani, imali su šlemove na glavi, maske i oružje. Mislim da ih je bilo desetak. Ovaj koji je ostao mene da čuva je bio bez maske - kaže Bojana i dodaje da se uplašila da joj nisu odveli dijete, jer u mraku i panici nije mogla da ga pronađe: Uplašila sam se za svoje dete i panično pitala gde mi je sin, a on je lampom uperio u krevet i rekao da je tu i da budem tiha. Pitao me je da li imamo još dece, a ja sam odgovorila da imam samo jednog sina.

Zbog pretrpljenog stresa, kako je rekla, Bojana je zatražila medicinsku pomoć i dobila je određenu terapiju. Ona se pita - ko će im nadoknaditi štetu nastalu zbog obijanja ulaznih vrata, koja više ne mogu da se zatvore.