latinica  ћирилица
16/10/2019 |  14:16 ⇒ 14:17 | Autor: SRNA

U toku pripreme za trajno stambeno zbrinjavanje oko 200 porodica u Bijeljini

Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Dragan Štrbac izjavio je da su u toku pripremne aktivnosti za trajno stambeno zbrinjavanje oko 200 porodica iz kategorije izbjeglih i raseljenih u Bijeljini.
Bijeljina (Foto: bijeljina.live/Krule produkcija) -
Bijeljina (Foto: bijeljina.live/Krule produkcija)

Štrbac je na današnjem sastanku sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem izrazio uvjerenje da će uskoro biti riješeno pitanje privremenog alternativnog smještaja u Bijeljini, čiju izgradnju je finansirao GTC, te dodao da postoji dobra volja gradske uprave da se to riješi, saopšteno je iz Sekretarijata.

- S ciljem trajnog stambenog zbrinjavanja ove kategorije stanovništva na području grada Bijeljine pri kraju su radovi na izgradnji i opremanju zgrade sa 17 stanova, ukupne vrijednosti oko milion KM - naveo je Štrbac.

On je dodao da se ova zgrada radi u okviru projekta "Zatvaranja kolektivnih i alternativnih smještaja putem osiguranja javnih stambenih rješenja-CEB dva".

Prema njegovim riječima, osim ove, u Bijeljini se grade još dvije zgrade u vrijednosti oko 1,5 miliona KM u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja.

- Vlada Republike Srpske i Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije pomažu ovoj kategoriji stanovništa, što će raditi i u narednom periodu, kako bi unaprijedili kvalitet života ovih ljudi i njihovih porodica - istakao je Štrbac.

Mićić je zahvalio Sekretarijatu za raseljena lica i migracije na saradnji i inicijativi za rješavanje problema izbjeglih i raseljenih na području grada Bijeljine.

On je istakao da je gradska uprava spremna da pruži svu neophodnu podršku u rješavanju problema ovih ljudi, te da će on i njegovi saradnici biti na raspolaganju Sekretarijatu, kako bi se konačno stavila tačka na ovu problematiku.

Na sastanku je istaknuto da je jedan od osnovnih ciljeva Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije da se smanjuje broj korisnika alternativnog smještaja, te da se ide u pravcu njihovog trajnog stambenog zbrinjavanja u svim opštinama i gradovima Republike Srpske.