X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
16/10/2019 |  14:36 ⇒ 14:39 | Izvor: SRNA

Tužilaštvo BiH bez odgovora na pitanje o prijetnjama Dodiku

Tužilaštvo BiH bez odgovora je na pitanje Srne da li još radi na predmetu u vezi sa prijetnjama smrću srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku u komentarima na portalu BN televizije.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Na pitanje Srne upućeno ovoj pravosudnoj instituciji 8. oktobra, kao i juče, odgovor do danas nije stigao.

Da li su predstavnici Tužilaštva BiH išli na Televiziju BN da istraže činjenice u vezi sa prijetnjama koje su objavljene na njihovom portalu, te da li postoji mogućnost da ovaj slučaj ostane zataškan, kao i atentat na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima, takođe su pitanja koja su ostala bez odgovora.

Iz Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH Srni je u avgustu potvrđeno da su preduzeli potrebne mjere na utvrđivanju svih relevantnih činjenica u vezi sa prijetnjama smrću Dodiku izrečenim u komentarima na portalu BN televizije i o preduzetim mjerama obavijestili Tužilaštvo BiH.

Sipa je 30. jula primila informaciju MUP-a Republike Srpske kojom su obaviješteni o članku objavljenom na portalu BN televizije i komentaru sa prijetećim sadržajem koji je upućen Dodiku od NN lica pod pseudonimom "Romanija", nakon čega su preduzete potrebne mjere i radnje na utvrđivanju svih relevantnih činjenica o ovoj informaciji.

Na ovom portalu ispod jednog teksta postavljen je prijeteći komentar koji su administratori kasnije uklonili.

Među njima je bio i komentar autora pod pseudonimom "Romanija" sljedećeg sadržaja: "Vukane kapu ti skidam. Da ti Bog podari zdravlje i dug život. Malo je tako poštenih ljudi. A Dodika jedino metak može skinuti sa čela Republike Srpske i napaćenog naroda. Molim Boga da se neko nađe i da ga upuca da čitav narod oslobodi okova i lanaca. Nema druge, izgleda".