latinica  ћирилица
16/10/2019 |  15:46 ⇒ 15:48 | Autor: SRNA

Za obnovu putne mreže planirano skoro 500 miliona KM

Јavno preduzeće Putevi Republike Srpske, uz pomoć Vlade Srpske, planira u narednoj godini veliki investicioni ciklus u rehabilitaciju i rekonstrukciju magistralne i regionalne putne mreže u Srpskoj u šta bi bilo uloženo skoro 500 miliona KM, rekao je danas vršilac dužnosti direktora Puteva, Nenad Nešić.
Nešić na konferenciji - Foto: SRNA
Nešić na konferencijiFoto: SRNA

Nešić je na panel-diskusiji pod nazivom "Investicije u saobraćaju i niskogradnji u Srbiji i regionu" u Novom Sadu rekao da su u toku pregovori sa Svjetskom bankom o odobravanju sredstava, dodavši da će veći dio iznosa biti usmjeren na istok Srpske.

- Investiraćemo u putnu komunikaciju na području Sarajevsko-romanijske regije, a već od sljedeće godine počinje rekonstrukcije puta Foča - Brod na Drini - Šćepan polje - naveo je Nešić na panel-diskusiji u okviru trećeg međunarodnog sajma saobraćaja "Trefik solušns ekspo", saopšteno je iz Puteva Srpske.

On je istakao da će novac biti ulagan i na području Trebinja, Nevesinja, Bileće i Gacka s ciljem da taj dio putnih pravaca što bolje bude povezani sa budućim auto-putem koji počinje da se gradi zajedno sa Srbijom.

Nešić je govorio i o značaju bezbjednosti saobraćaja i identifikaciji crnih tačaka na putevima u Srpskoj.

- Koliko god se ulaže u razvoj infrastrukture toliko je značajno da se podigne nivo bezbjednosti saobraćaja i ulaže u sanaciju crnih tačaka - rekao je Nešić.

Prema njegovim riječima, Putevi Republike Srpske ulažu znatna sredstva za sanaciju crnih tačaka, što će, kako kaže, činiti i naredne godine, kako bi se povećao nivo bezbjednosti i smanjio broj saobraćajnih nezgoda.

U panel-diskusiji učestvovali su i pokrajinski sekretar za građevinarstvo, energetiku i saobraćaj Nenad Grbić, Slobodan Ležaić iz "Koridora Srbije" Beograd, te Milan Ilić iz Agencija za bezbjednost saobraćaja Srbije.