latinica  ћирилица
16/10/2019 |  16:18 ⇒ 16:21 | Autor: RTRS

Stoičkov kritikovao huligane, a onda zaplakao pred milionima gledalaca (VIDEO)

Hristo Stoičkov nije mogao suzdržati emocije gostujući u jednoj TV emisiji nakon velike blamaže bugarskih huligana...

Cijela "država" digla se na noge nakon rasističkog skandala u Sofiji, a jedan od onih koji je to najemotivnije doživio je Hristo Stoičkov.

Legenda bugarske reprezentacije i Barselone nije ostala mirna u jednoj američkoj TV emisiji na španskom jeziku, a koja se dotakla velike sramote.

- Utakmica na kojima se tako nešto događa treba prekidati odmah. Klubove i reprezentacije tj. Saveze čiji navijači tako nešto rade mora se, kao što se jednom napravilo engleskim klubovima, izbaciti iz svih međunarodnih takmičenja na pet godina. Navijačima zabraniti pristup na tribine stadiona - vikao je Stoičkov pa ganuto i posramljeno pognuo glavu kad ga je voditeljka pitala "Da se razumijemo: i klubove i reprezentacije?"

- Da! Misliš da mi nije teško to reći o mom narodu i o mojoj zemlji, da je meni lako ovo govoriti?! Teško mi je! - rekao je Stoičkov pa pognuo glavu da se ne vidi kako plače.

- Legendo, ti ovo nisi zaslužio - samo neke su od poruka koje je dobio nakon emotivne reakcije.

Svijetom su odjeknule scene kako bugarski navijači tokom cijele utakmice tamnopute engleske fudbalere vrijeđaju majmunskim glasanjem i nacističkim pozdravima.

      View this post on Instagram

Conmovido hasta las lágrimas! @hristo8oficial mostró así su frustración tras los lamentables incidentes de racismo en su natal Bulgaria durante el partido ante Inglaterra . Con todo razón!

A post shared by TUDN USA (@tudnusa) on Oct 15, 2019 at 1:56pm PDT