latinica  ћирилица
16/10/2019 |  17:25 ⇒ 17:28 | Autor: SRNA

Kasipović razgovarao sa nosiocima pravosudnih funkcija

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović informisao je danas u Istočnom Sarajevu nosioce pravosudnih funkcija sa područja Sarajevsko-romanijske regije o pripremi zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske.
Banjaluka - pravosuđe - Kasipović - Foto: SRNA
Banjaluka - pravosuđe - KasipovićFoto: SRNA

Kasipović je nosioce pravosudnih funkcija informisao i o pripremi zakona o suđenju u razumnom roku i zakona o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku, saopšteno je iz Ministarstva pravde Republike Srpske.

Na sastanku je razgovarano o radu pravosudnih institucija sa područja Istočnog Sarajeva, materijalnom položaju i ažurnosti sudova, a analizirani su i rezultati rada u ovoj godini.

Bilo je riječi i o platama i drugim naknadama zaposlenih, kao i nastojanjima Vlade Republike Srpske da bude poboljšan materijali položaj zaposlenih u pravosuđu.

Sastanku su prisustvovali predsjednici Okružnog suda, Okružnog privrednog suda i Osnovnog suda, glavni tužilac Okružnog javnog tužilaštva i direktor Kazneno-popravnog zavoda u Istočnom Sarajevu, te predsjednik Osnovnog suda na Sokocu.