latinica  ћирилица
17/10/2019 |  09:15 | Autor: SRNA

Vašington će nastaviti borbu izvan granica Sirije

SAD će nastaviti kampanju protiv Islamske države, ali će djelovati izvan granica Sirije, izjavio je visokorangirani zvaničnik američkog Ministarstva odbrane.

On je novinarima rekao da će se borba protiv Islamske države nastaviti i da SAD posjeduje značajna sredstva, veliki broj ljudi i koalicionih kapaciteta širom regiona za nastavak kampanje.

Prema riječima ovog neimenovanog zvaničnika, turska vojna operacija na sjeveru Sirije zakomplikovala je situaciju, ali su američke snage spremne da nastave kampanju pod tim promjenjivim okolnostima, objavljeno je na internet stranici Pentagona.

- Prilagodićemo se novim okolnostima na terenu. One predstavljaju izazov, ali smo prilično dobri u prilagođavanju i nastavićemo to da radimo - naglasio je zvaničnik.

On je dodao da je cilj Amerike da pregrupiše i iskoristi sredstva i ljude koje ima kako bi se nastavila misija, javio je TASS.

Turska vojska započela je ofanzivu protiv Kurdskih jedinica na sjeveru Sirije 9. oktobra.

Kurdske "Sirijske demokratske snage" zatražile su pomoć snaga sirijske vlade koje su već zauzele nekoliko gradova na sjeveru Sirije.