latinica  ћирилица
17/10/2019 |  10:06 ⇒ 10:09 | Autor: srpskainfo.com

Mediji tvrde: Haradinajev kabinet potrošio skoro 700.000 evra za ručkove

Bivši premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj i njegovi saradnici su tokom nepune dvije godine na vlasti potrošili 672.223 evra, piše prištinska Koha ditore, prenosi Koha.net. Dodaje da je za ukupne troškove iz kosovskog budžeta izdvojeno pet miliona evra.

Podaci su predstavljeni u izjavi o troškovima, koji je proslijeđen iz Vlade, a na osnovu zahtjeva za pristup javnim informacijama.

Nadležne institucije nisu u predviđenom roku dostavile traženu informaciju, već su to učinile tek nakon žalbe podnijete Zaštitniku građana, piše Koha ditore, prenosi Koha net.

Navodi se i da dostavljeni podaci nisu u skladu sa zahtjevom, jer predstavljaju zbirni izdatak za neke kategorije koje uključuju sve zaposlene u kabinetu, ali ne i troškove koje je napravio samo Haradinaj.

Na osnovu zvaničnih podataka, kabinet premijera samoproglašenog Kosova potrošio je ukupno 4. 885.189 evra, od kojih je samo za ručkove potrošeno 672.223 dok je za snabdijevanje hranom i bezalkoholnim pićima potrošeno i više od toga – 688.224 evra.