latinica  ћирилица
17/10/2019 |  11:10 ⇒ 13:19 | Autor: SRNA

Sjednica Vlade Srpske u Istočnom Sarajevu

U sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu počela je sjednica Vlada Republike Srpske na kojoj bi trebalo da bude razmatran Nacrt zakona o javno-privatnom partnerstvu i Prijedlog strategije za borbu protiv sajber kriminaliteta od 2020. do 2024. godine.

Na predloženom dnevnom redu je i informacija o realizaciji aktivnosti na rekonstrukciji, dogradnji/izgradnji i opremanju Tehničko-ekonomskog bloka Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci, sa prijedlogom zaključka.

Vlada će razmatrati i informacije o projektu "Otvoreni regionalni fond za jugoistočnu Evropu - Implementacija sporazuma za biodiverzitet", sa prijedlogom zaključka, te o potrebi privremenog odgađanja naplate poreskih obaveza banjalučkom Ženskom košarkaškom klubu "Orlovi", kao i Fudbalskom klubu "Radnik" iz Bijeljine.

Predviđeno je razmatranje prijedloga odluke o davanju saglasnosti Ministarstvu saobraćaja i veza na plan utroška 2.321.206 KM za period od 1. januara do 31. oktobra ove godine, a Ministarstvu privrede i preduzetništva na plan utroška 1.400.000 KM od 1. januara do 31. decembra.

Na dnevnom redu je prijedlog odluke o utvrđivanju uslova za produženje roka na koji je dodijeljena koncesija za korištenje poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske privrednom društvu "ZP komerc" Vršani, te prijedlog odluke o utvrđivanju opšteg interesa u svrhu izgradnje mosta na rijeci Plivi u opštini Јezero.

Predviđeno je i razmatranje prijedloga rješenja o odobrenju realokacije sredstava od ukupno od 82.710 KM između institucija pravosuđa za period 1. januara - 31. oktobra, te prijedloga mišljenja na Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o registru zaposlenih kod korisnika budžetskih sredstava Republike Srpske.