latinica  ћирилица
17/10/2019 |  12:11 | Autor: SRNA

Radojičić: Do kraja godine gradnja saobraćajnice od Lauša do Paprikovca

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je danas da bi do kraja godine trebalo da počne izgradnja nove saobraćajnice između naselja Lauš i Paprikovac koja bi trajno riješila gužve u ovom dijelu grada, a za šta je više od dva miliona KM obezbijedila Vlada Republike Srpske.
Igor Radojičić - Foto: RTRS
Igor RadojičićFoto: RTRS

- U završnoj smo fazi sa svim radnjama izbora izvođača. Sredstva su obezbijeđena i u ovom momentu je sve samo stvar papirologije - rekao je Radojičić novinarima.

On je istakao da bi izgradnjom ove saobraćajnice, u dužini od 800 metara,
praktično bilo otvoreno cijelo naselje Lauš.

- To je arterija samog područja oko kojeg se može dalje graditi. Regulacioni plan je veoma dobar jer podrazumijeva nekoliko atraktivnih zona, ne samo za stambenu gradnju, već i za zelene površine i sportsko-rekreativne sadržaje - naveo je Radojičić.

Odgovarajući na pitanje da li će Gradska uprava spasavati neprofitabilna preduzeća kao što su Zavod za izgradnju i "Akvana", Radojičić je naveo da je grad u programu restrukturisanja ova dva preduzeća.

- Zavod za izgradnju je uspio da izađe iz blokade koja je trajala u više navrata u proteklim godinama. Mislim da je trenutno na dobrim nogama da nastavi da posluje sa znatno smanjenim brojem radnika i manjim prostorom - rekao je Radojičić.

On je naveo da "Akvana" ima velike dugove, kao i da vanjski bazen sa fiksnim troškovima i sa dva do tri mjeseca sezone, u zavisnosti od vremena, definitivno nije finansijski samooodrživ.

Radojičić je rekao da zbog velikih troškova održavanja grad sa 900.000 KM godišnje sufinansira gradski olimpijski bazen koji se nalazi u sastavu preduzeća "Akvana".

On je dodao da bi do kraja godine trebalo da bude odlučeno o daljoj sudbini ugostiteljstva u preduzeću "Akvana" i da li uopšte održavati tu djelatnost ili potpuno ići u komercijalni zakup.