latinica  ћирилица
17/10/2019 |  12:14 ⇒ 13:43 | Autor: RTRS

Dodik: Ne prihvatam ni jedan plan koji BiH uvodi u NATO

Srpski član Predsjedništva i lider SNSD-a Milorad Dodik netačnim je nazvao tvrdnju predsjednika SDS-a Mirka Šarovića da će SNSD pristati na Godišnji nacionalni plan za NATO i da će tu namjeru kamuflirati preimenovanjem tog dokumenta.
Milorad Dodik - Foto: SRNA
Milorad DodikFoto: SRNA

Dodik je ponovio da neće prihvatiti ni jedan plan koji BiH uvodi u NATO.

Prihvatljiv mu je, kaže, samo dokument u kojem bi pisalo da taj plan ne prejudicira članstvo BiH u NATO.

Neka Šarović pokaže taj dokument. Možda su ga napisali stranci koji ga edukuju, ja nisam, niti sam dokument vidio", rekao je Dodik danas novinarima u Banjaluci.

On tvrdi da nema razgovora o tome da se donese dokument koji bi se tretirao kao ANP, bez obzira kako to izgledalo Šaroviću i lideru PDP-a Branislavu Borenoviću.

- Naše saglasnosti na to nema, a očigledno da ima njihove - rekao je Dodik.

Dodik je ponovio da ne postoji redukovani ANP i da nema razgovora o tome.

- To je priča Mirka Šarovića, ili njegovih prijatelja stranaca. Mi taj plan nećemo prihvatiti ni sada, ni poslije formiranja Savjeta ministara. A da li je Šarović to obećao i kako je moguće da ga muslimani podržavaju da napravi većinu u parlamentu BiH? Da li je obećao da će to uraditi kasnije? Možda, ja ne znam. Neka on kaže da nije za program i da ga neće prihvatiti ni u slučaju da se izabere novi Savjet ministara. Na strani na kojoj ja stojim ne stanuje izdaja, kao što to vidimo tamo - rekao je Dodik.

On je rekao da su mu stranci, kojima je u interesu članstvo BiH u NATO, govorili da će lideri SDS-a i PDP-a biti mirni ako se članstvo prihvati.

- Јa sam im rekao da imam svoj stav i da me ne zanimaju Borenović, ni Šarović - naveo je Dodik.

Povezane vijesti:

Posebna sjednica NSRS početkom novembra