latinica  ћирилица
17/10/2019 |  12:52 ⇒ 13:36 | Autor: SRNA

Bratimljenje OŠ "Vuk Karadžić" iz Zvečana i Višegrada

Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Zvečana i Višegrada pobratimiće se 7. novembra, dogovoreno je danas u Zvečanu na sastanku predsjednika banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorada Arlova i direktora škole u Zvečanima Slađane Fićović.
Zvečan: Fićović - Arlov - Foto: SRNA
Zvečan: Fićović - ArlovFoto: SRNA

Arlov je Srni rekao da će bratimljenje biti obavljeno povodom proslave 70 godina postojanja Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Zvečanu i dana rođenja Vuka Karadžića.

- Blisko prijateljstvo Odbora sa opštinom Zvečan biće dodatno učvršćeno bratimljenjem dvije škole koje nose ime Vuka Karadžića - rekao je Arlov.

On je podsjetio da su se opštine Višegrad i Zvečan pobratimile prošle godine, te da je to proisteklo iz najveće akcije Odbora "Spojimo djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske".

Opština Zvečan do sada se bratimila sa Bilećom, Gackom, Čelincom i Višegradom, a 21. novembra planirano je bratimljenje i sa opštinom Јezero.

- Bratimljenje će učvrstiti veze našeg naroda sa Kosova i Metohije sa nama iz Srpske, što je i cilj akcije "Spojimo djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske". Јasno je da su djeca garant budućnosti u kojoj srpski narod ne može opstati ukoliko naša mladost ne spozna značaj jedinstva i pripadnosti istoj naciji - kaže Arlov.

Učenici i zaposleni u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" iz Zvečana su za sada jedina škola koja se uključila u akciju prikupljanja pomoći djeci sa posebnim potrebama i njihovim roditeljima, članovima Udruženja "Podrži me".