latinica  ћирилица
17/10/2019 |  14:31 ⇒ 19:55 | Autor: SRNA

Na potezu menadžment Šuma Srpske

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da rukovodstvo Šuma Republike Srpske ima punu podršku da ide u sređivanje stanja u preduzeću i da očekuje od njih konkretne mjere i poteze.

- Ovdje nema zaštićenih. Svi koji budu gubitaši, moraće svoje fotelje da ustupe nekom drugom. To je sasvim, sasvim jasno. Svi koji misle da se ovdje radi o nekim kozmetičkim promjenama, nisu u pravu - rekao je premijer Srpske.

Višković je istakao da očekuje da ga direktor preduzeća Šume Srpske Slaven Gojković danas na sastanku u Istočnom Sarajevu upozna o aktuelnoj problematici u ovom preduzeću.

- Ono što je tražio menadžment ovog preduzeća od Vlade Republike Srpske i resornog ministarstva, mi smo uradili. Sada očekujemo od njih konkretne mjere i poteze. Prema tome, sve dalje aktivnosti zavise od rukovodstva preduzeća - rekao je Višković na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu, nakon sjednice Vlade.

Višković je izrazio želju da preduzeće Šume Republike Srpske"postane profitabilna firma i da od toga korist imaju i budžet i građani Republike Srpske, jer su šume javno dobro.

Govoreći o stanju u Rafineriji nafte Brod, Višković je rekao da bi rafinerija trebalo da se nakon prošlogodišnje havarije i sanacije stanja već polovinom naredne godine vrati u proizvodnju.

Višković podsjeća da je ovih dana u toku gasifikacija u rafineriji iz pravca Slavonskog Broda, što je jasna potvrda da nema riječi o napuštanju ovog kapaciteta, niti prekidu proizvodnje.

On je rekao da Vlada Republike Srpske prati situaciju u toj kompaniji i da je resorni ministar Petar Đokić direktno zadužen za kontakte sa rukovodstvom rafinerije, koja je u privatnom vlasništvu.

Višković je potvrdio da su u toj kompaniji neki radnici zbog smanjenja proizvodnje poslati kućama, a neki su dobili o otkaze.

On je dodao da Rafinerija ulja u Modriči uredno izmiruje obaveze i da je ostalo da uplati još oko osam miliona KM, a u momentu potpisivanja ugovora o privatizaciji ova firma bila je dužna 127 miliona KM.