latinica  ћирилица
17/10/2019 |  15:59 | Autor: SRNA

Medvedev će se obratiti i poslanicima Skupštine Srbije

Predsjednik Vlade Rusije Dmitrij Medvedev u subotu, 19. oktobra, tokom posjete Beogradu obratiće se na posebnoj sjednici poslanicima Skupštine Srbije, saopšteno je danas iz republičkog parlamenta.
Skupština Srbije (foto: snimanjeizvazduha. blogspot.com) -
Skupština Srbije (foto: snimanjeizvazduha. blogspot.com)

Predsjednik Skupštine Srbije Maja Gojković sazvala je posebnu sjednicu sa početkom u 16.30 časova, navodi se u saopštenju.

Domaćin jednodnevne posjete Medvedeva biće predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, a program i satnica boravka ruskog premijera biće blagovremeno dostavljeni medijima, najavljeno je ranije iz pres službe predsjednika Srbije.

S ruskim premijerom u Beogradu sastaće se i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik koji je ranije danas najavio da će razgovarati s Medvedevom o ekonomskoj saradnji, situaciji u Republici Srpskoj i BiH.

"Rusi su kod nas prisutni u Rafineriji u Brodu i veoma je važno da razgovaramo o očuvanju aktivnosti te firme. Važno je da Rafinerija funkcioniše i radi, a na sastanku će biti i generalni direktor 'Zarubežnjefta' iz Moskve", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Medvedev u Srbiju dolazi povodom obilježavanja 75. godina od oslobođenja Beograda 20. oktobra 1944. godine.

Beogradske "Večernje novosti" objavile su danas da će Medvedev razgovarati sa državnim vrhom Srbije, prisustvovati Prikazu sposobnosti Vojske Srbije "Sloboda 2019", da će položiti vijenac na spomenik "Smrt fašizmu, sloboda narodu" na Kalemegdanu.

On će u društvu Vučića prisustvovati svečanoj akademiji u čast stradalih, gdje će biti prikazan film o zajedničkoj borbi dva naroda u Drugom svjetskom ratu, objavio je taj list.